Цялата тази седмица ще бъде лятна. Сутрешните температури ще са високи -

...
Цялата тази седмица ще бъде лятна. Сутрешните температури ще са високи -
Коментари Харесай

Синоптик: Зимата може да продължи и през пролетните месеци

Цялата тази седмица ще бъде лятна. Сутрешните температури ще са високи - към 10 градуса. В котловините на Югозапада - 2-3 над нулата. В средата на седмицата ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания. В неделя обаче чакаме заоблачаване и дъжд в Южна България. Това прогнозира синоптикът гл.ас. доктор Анастасия Стойчева от Национален институт по метеорология и хидрология в предаването " Денят онлайн " по Нова Нюз.

По думите ѝ вятърът води до покачване на температурите. " Днес имаше доста високи стойности в част от Дунавската низина, Горнотракийската равнина, Хасково, Стара Загора, Монтана и Оряхово - 26 градуса. Доближават се до абсолютния екстремум от 2016 година, когато на два пъти беше усъвършенстван абсолютният връх в страната - 26,6 градуса, изясни тя. 

Според Стойчева доникъде на идната седмица температурите ще са над климатичните правила, само че ще има превалявания, които ще компенсират сухото време до момента.

Зимата ще продължи, протяга се във времето, като обзема част от пролетните месеци. Втората половина на февруари ще има захлаждане. Валежите през идната седмица ще продължат към десетина дни, а зима ще има и през март, уточни тя.

Синоптикът изрази вяра, че бюджетът на Национален институт по метеорология и хидрология ще бъде преразгледан и възнагражденията ще бъдат нараснали скоро.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР